HackShield Error Code 204 Hatası Alan Oyuncularımız İçin Bilgilendirme

Error Code = 204 / 0x00000204(516) /SS204 / HackShield Driver Load Failed

Error Code 204 adlı hata, AhnLab's HackShield'in EagleXnt ya da EagleX64 (HackShield) adlı sürücülerinin yüklenmesi sırasında, engellenme ile karşılaşması sonucu oluşur . Bu sorunun arkasında mevcut işletim sistemi kaynaklı durumlar yatabilir.

Windows XP Kullanıcıları İçin:

Windows XP içeren bilgisayarlarda, neredeyse tüm durumlarda mevcut Anti-Virüs yazılımı tarafından ,rastgele tetiklenmiş gibi görünen çakışmaların sonucu olarak ortaya çıkabilir.Aşağıdaki yönergeleri uygulayıp olumlu sonuç elde etsek dahi, bunun devamlılığı olacağı garantisi yoktur.

Anti-Virüs Programı Çakışmaları

Anti-Virüs programlarının potansiyel olarak Windows Xp üzerinde bu soruna neden olduğu bilinmektedir:

  • Avast!
  • Bit Defender - Orta Derecede İhtimal - Bit Defender devre dışı bırakılana kadar Hackshield yükleme yapmaz. Bazı durumlarda tamamen kaldırmak gerekebilir.
  • AVG -Düşük İhtimal - AVG devre dışı bırakılmadan Hackshield yükleme yapmaz. Yerleşik Kalkabı ve aktif korumayı 5 dakikalığına kaldırın ve oyunu çalıştırın.
  • Kaspersky - Düşük ihtimal - Kaspersky kaldırılana kadar Hackshield yükleme yapmaz.

Not: Listelenmeyen diğer anti-virüs programları da bu hatanın Windows XP üzerindeki potansiyel nedenlerinden biri olabilir. Onlar için de yine benzer uygulamaların yapılması gerekebilir.

Bu sorunu çözüp çözemediğinizi görmek için aktif anti-virüs yazılımınızı devre dışı bırakın ya da tamamen kaldırın.

Windows 7 Kullanıcıları İçin:

Nadir durumlarda Windows 7 yüklü bilgisayarların Service Pack 1 güncellemesinin yapılmamış olmasından kaynaklı bu sorun görülebilir.

Teorik Durum

Çok ender olarak bu hata, Windows kayıt defterindeki EagleX sürücü değerinin yanlış yetki ayarlarına sahip olması kaynaklı ortaya çıkar.

- Durumunuz yukarıda saydığımız yöntemlerle değişmiyorsa bu yöntem geçerlidir.

- Bu çözüm yöntemi tamamen teorik olup, kesin olarak sorununuzu çözemeyebilir.
  • Windows Tuşu + R tuşuna basarak Çalıştır komutunu açınız. Klavyenizde Windows Tuşu yoksa Başlat > Çalıştır yolunu izleyiniz.
  • "Regedit" yazıp "Enter" tuşuna basın
  • "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM" dizinini açın
  • Karşınıza bir ve ya daha fazla ControlSet dizini gelecektir. Hepsinde aşağıdaki yönergeyi uygulayın:
  • ControlSet dizinlerinin altındaki "Services" dizinini açın
  • "EagleXnt" dizinini bulun. Tüm ControlSet dizinlerinin altındaki Services dizinlerinde bulunmayabilir, göremediğiniz durumda var olmayan bu dizini aramayın.
64-bit Kullanıcıları İçin Not: 64-bit İşletim sistemi kullananlarda bu dizin "EagleX64" adıyla listelenir. Bu noktaya dikkat edelim.


"EagleXnt" ve ya "EagleX64" dizinlerini bulduktan sonra aşağıdaki yönergeleri uygulayın
  • Dizine sağ tıklayıp "İzinler..." kısmını seçip açın.
  • Çıkan ekranda "İzin Verme" işareti olan kısımlardan işareti kaldırıp görünen tüm gruplar için uygulayın. Yine tüm gruplarda "Tam Denetim" seçeneğini işaretleyip ugulaya basın.
  • ControlSet dizinlerinde bulunan tüm "EagleXnt" ve ya "EagleX64" alt dizinlerinde yukarıdaki işlemi uygulayın.

İlgili Yazilar

HackShield Error Code 204 Hatası Alan Oyuncularımız İçin Bilgilendirme


Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.